Romania se va confrunta, in februarie, cu „varful” valului V al Pandemiei? Previziuni…

ÎN AȘTEPTAREA EFECTELOR VARIANTEI OMICRON… Institutul Național de Sănătate Publică a elaborat 3 posibile scenarii – optimist, mediu și pesimist – pentru evoluția valului 5 al pandemiei de COVID-19 în România. Vârful valului 5 va fi atins, potrivit estimărilor INSP, în luna februarie, cu un număr maxim de cazuri zilnice de 25.000, în scenariul cel mai pesimistpe care îl iau în calcul analiștii.

Medicii consideră că este posibil ca maximul atins în valul Delta (în 52 de zile) să fie atins în cazul Omicron cu trei săptămâni mai repede (în 31 zile), potrivit estimărilor INSP. Cel mai probabil, vârful valului 5 va fi atins în luna februarie.

„Capacitatea de răspuns a sistemului sanitar în valul 5 al pandemiei va fi suprasolicitată, cel puțin la nivelul din octombrie 2021”, a avertizat miercuri, într-o conferință de presă, medicul epidemiolog Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului de Sănătate Publică.

Azi, județul Călărași a anunțat numai 2 cazuri noi, iar Sibiul,, la egalitate cu județele Mehedinți și Teleorman- câte 5.

 Județul cu celemai multeeste Timiș, cu 91.

Până astăzi, 29 decembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.805.726 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 11.021 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.736.172 de pacienți au fost declarați vindecați până acum.

FIȚI RESPONSaBILI!

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 57 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.