S-a semnat contractul pentru construirea unui nou corp al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din Capitală, Cătălin Cîrstoiu, au semnat, pe 15 decembrie, un contract pentru construirea unui nou corp al unităţii spitaliceşti, în valoare de 880 de milioane de lei.

Proiectul de extindere se va realiza cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Proiectul înseamnă 880 de milioane de lei. Este o sumă echivalentă cu bugetul Spitalului Universitar pe un an, ca să vedeţi ce înseamnă această investiţie. Dacă suprafaţa desfăşurată a spitalului are 77.000 de metri pătraţi, acest nou corp de clădire aduce exact aceeaşi suprafaţă. Dincolo de asta, importantă este perspectiva dezvoltării medicale, a posibilităţilor terapeutice, diagnostice dar şi pregătirea medicilor în nişte domenii de nişă, pentru că şi asta îşi propune acest proiect. Am semnat, astăzi, începutul unui nou spital universitar”, a spus Cîrstoiu în cadrul evenimentului intitulat „PNRR: un salt istoric pentru sănătate în România”.

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Sănătăţii, cu sprijinul Biroului OMS România, pentru a marca doi ani de la startul implementării proiectelor majore din sistemul de sănătate din urmă cu doi ani, când preşedintele Comisiei Europene, Ursula van von der Leyen, a vizitat Spitalul Universitar de Urgenţă. AGERPRES