Saltea tare pentru spate – de ce este recomandată? Cât de tare trebuie să fie totuși?

Somnul reprezintă o parte foarte importantă din viața fiecărui om, iar alegerea unei saltele potrivite nu doar că te va ajuta să dormi mult mai bine, însă te va face să uiți de durerile apărute la nivelul coloanei vertebrale.

În ultimii ani, tot mai multe persoane optează pentru saltele tari atunci când vine vorba de confortul propriei locuințe, aspect deloc surprinzător având în vedere faptul că acestea sunt recunoscute pentru beneficiile lor asupra sănătății. În continuare, vei afla care sunt motivele pentru care alegerea unei saltele tari se dovedește a fi o idee excelentă pentru tine!

Va oferi sprijin coloanei vertebrale

Printre principalele motive pentru care saltelele tari se bucură de o largă apreciere în rândul utilizatorilor se numără faptul că oferă sprijin coloanei vertebrale. Știai că acestea ajută la menținerea coloanei vertebrale într-o poziție neutră, fapt ce reduce presiunea asupra discurilor intervertebrale și a mușchilor din zona spatelui?

Dacă vei dormi într-o poziție corectă, nu doar că vei simți o îmbunătățire constantă în ceea ce privește durerile lombare, însă vei preveni totodată acutizarea acestora. Ceea ce este bine de știut este faptul că saltelele cu o suprafață tare sunt ideale și în distribuirea uniformă a greutății, un aspect mai important decat ai crede. În acest mod, nici o parte a corpului tău nu va fi supusă presiunii excesive.

Distribuirea uniformă a greutății are un impact pozitiv și când vine vorba de reducerea punctelor de presiune care favorizează apariția durerilor de spate sau a afecțiunilor ce țin de postura corpului.

Te vei bucura de durabilitate și rezistență sporită în timp

Ori de câte ori urmează să achiziționezi o saltea, îți dorești să o utilizezi o perioadă îndelungată de timp, nu-i așa? Tocmai de aceea, ar trebui să îți îndrepți privirea către o piesă de o calitate superioară, deoarece aceasta își va pastra forma și textura în timp și nu se va uza cu ușurință.

Nu uita să verifici din ce materiale este fabricată salteaua pe care o vei cumpăra, deoarece acesta este un aspect mai mult decat important. Specialiștii sunt de parere că ar trebui să optezi pentru saltele cu memorie cu densitate ridicată, saltele cu arcuri din oțel inoxidabil sau saltele din latex natural, deoarece toate aceste variante nu doar că sunt rezistente, însă îți asigură totodată și confortul de care ai nevoie în fiecare noapte.

Sunt fabricate din materiale hipoalergenice

Interesant este faptul că saltelele tari sunt mai puțin susceptibile la acumularea de acarieni sau de praf comparativ cu cele moi, iar suprafața lor se poate igieniza cu ușurință ori de câte ori este necesar. Există foarte multe persoane ce dezvoltă alergii la praf, iar alegerea unei saltele tari este o idee inspirată în acest sens.

Ba mai mult, chiar și materialele din care se fabrică aceste piese sunt deseori hipoalergenice, ceea ce nu poate decât să reprezinte un real beneficiu pentru oamenii mai sensibili sau chiar și pentru copii. În cazul în care vrei să protejezi salteaua de procesul de uzură, poți opta pentru o husă de protecție, deoarece aceasta este confecționată dintr-un material impermeabil și se dovedește a fi foarte eficientă în acest sens.

Previn afundarea corpului și îți asigura confortul de care ai nevoie

Comparativ cu saltelele moi, saltelele tari își păstrează forma inițială și previn afundarea corpului, un detaliu foarte important atunci când vine vorba de menținerea poziției corecte a coloanei vertebrale.

O saltea ce permite afundarea corpului poate să provoace în timp torsionarea coloanei, mai ales în zona lombară și în zona cervicală. Deseori, persoanele ce dorm pe saltele mult prea moi se confruntă cu dureri de spate, de umăr sau de gât, aspect ce influențează atât calitatea somnului, cât și starea de sănătate a acestora. Pe langa faptul că saltelele tari aduc numeroase beneficii sănătății tale, acestea tind să fie și mult mai durabile comparativ cu saltelele moi, deoarece materialele nu se comprimă și își păstrează forma. Proiectate special pentru a susține corpul într-o poziție neutră, saltelele tari reduc presiunea și disconfortul, asigurandu-ți un somn de o calitate superioară.

Cât de tari trebuie să fie saltelele?

Există câteva criterii esențiale care te vor ajuta să alegi salteaua potrivită în raport cu cerințele pe care le ai. Spre exemplu, dacă te confrunți cu probleme de sanatate și medicul specialist ți-a recomandat să dormi pe o saltea cât mai tare, atunci ar trebui să ții cont de recomandările sale și să alegi un model cu o structura cât mai fermă. De cele mai multe ori, ai tendința de a alege o saltea și în funcție de preferințele tale individuale, nu-i așa?

Unii oameni preferă să doarmă pe saltele foarte ferme, în timp ce alții își îndreaptă privirea către modele cu o fermitate medie. Cel mai important este să te simți confortabil și să obții suportul de care ai nevoie pe durata orelor de somn. Și greutatea poate influența nivelul de tărie pe care îl simți ca fiind cu adevărat confortabil. Persoanele cu o silueta zvelta își îndreaptă atenția către saltele cu o fermitate medie, pe când persoanele ce au câteva kilograme în plus optează pentru saltele cu o fermitate ridicată.

Concluzionând, alegerea unei saltele tari pentru spate îți va aduce numeroase beneficii pentru sănătatea coloanei vertebrale și îți va îmbunătăți calitatea somnului. Cu toate acestea, nivelul ideal de fermitate al saltelei poate să varieze de la o persoană la alta, în funcție de preferințele individuale, greutatea corporală sau istoricul lor medical. Pune întotdeauna sănătatea ta pe primul loc și ia cea mai bună decizie atunci când vine vorba de achiziționarea unei saltele!

Un model bine ales va aduce cu sine un somn odihnitor și te va ajuta să uiți de durerile de spate cu care te confruntai deseori în fiecare dimineața, ca urmare a poziției inconfortabile în care ai dormit. Somnul odihnitor este secretul unei vieți fericite, nu-i așa? Ține cont de acest detaliu și fă din confortul tău o prioritate! Vino pe www.drimus.ro pentru saltele de calitate. (P)