„Salvati Copiii” Romania:  Campanie pentru dotarea Sectiei de Chirurgie Plastica, Microchirurgie Reconstructiva si Arsuri a Spitalului  Clinic de Urgenta pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, la Semimaratonul Bucuresti

Singura clinică din țară care tratează cazurile de copii cu arsuri extensive, care au peste 20% din suprafața corpului arsă, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, care să le permită medicilor o îngrijire cât mai bună a copiilor. Pentru a strânge fondurile necesare, 100.000 Euro, peste 550 de susținători ai Salvați Copiii România vor lua startul la Semimaratonul București. Secția deservește întreaga țară, dintre cazurile grave care ajung aici doar 10-12% sunt din București și Ilfov.

Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” a fost înființată în 1998, fiind, în același timp, clinică universitară de chirurgie plastică și arsuri.

Potrivit unei statistici oficiale, anual sunt îngrijiți în regim de spitalizare aproximativ 1.200 de pacienți, dintre care 400 cu arsuri, restul cazurilor fiind traumatisme, sechele postcombustionale și posttraumatice, malformații congenitale de părți moi, tumori. În plus, sunt urmăriți în regim ambulatoriu               5.000 – 6.000 de pacienți pe an, cu patologie de urgență (arsuri și traumatisme).

Pentru a veni în sprijinul medicilor, Salvați Copiii România și-a stabilit printre obiectivele majore din perioada imediat următoare achiziționarea pentru Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri de echipamente performante: videolaringoscop, aparat portabil EKG, electrocautere și soluții  IT pentru stocarea analizelor, investigațiilor paraclinice și a  celor imagistice.

IMPORTANT: Cei care vor să sprijine echipa Salvați Copiii care aleargă la Semimaratonul București și să contribuie, astfel, la asigurarea de condiții de tratament mai bune pentru copiii care ajung cu probleme grave la Secția Clinică de Chirurgie Plastică, Microchirurgie Reconstructivă și Arsuri a Spitalului Grigore Alexandrescu” pot alege să doneze pe pagina special creată: Evenimente fundraising – Galantom – Comunitatea oamenilor de bine.

Date de context

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” dispune de 10 secții clinice și numeroase compartimente medicale, 19 departamente însoțitoare și 17 ambulatorii de specialitate. Anual sunt realizate peste 200.000 de consultații și sunt internați peste 30.000 de copii cu vârste între o zi și 18 ani, dintre care peste 60% constituie urgențe medico-chirurgicale. Media zilnică a pacienților care se prezintă la spital pentru numeroase probleme este de 600 de copii, variind de la malformații congenitale până la traumatisme.