Salvatori despre… salvatori. Un mesaj emotionant si imagini graitoare… dupa salvarea a doi turisti surprinsi de avalansa in Fagarasi

„Dragi colegi salvatori, vă mulțumim!

Misiunea dificilă de salvare a două persoane surprinse de avalanșă seara trecută, s-a încheiat cu bine!

Colegii salvamontiști sau prietenii noștri de pe cărările munților, așa cum deseori îi amintim, au demonstrat încă o dată că pasiunea și profesionalismul sunt principalele arme folosite în scopul nobil de a salva vieți.

Perfecționarea continuă a personalului reprezintă o prioritate, iar această misiune care s-a încheiat cu succes certifică experiența și profesionalismul arătat de-a lungul timpului de structurile de intervenție implicate, salvatori care fac parte dintr-un sistem integrat de urgență competitiv în raport cu celelalte servicii internaționale.

Din echipa de prim răspuns au făcut parte 7 salvamontiști, urmați de o altă echipă de sprijin formată din 5 salvatori, tot din cadrul Salvamont Sibiu. Din cadrul echipei a făcut parte și un medic primar ATI – UPU-SMURD Sibiu, care este și salvamontist, dr. Bogdan Csillag.”

Mesajul a fost transmis, în semn de recunoștință față de salvamontiștii siboeni de către reprezentanții Departamentului penru Situații de Urgență.

***

Joi seară, în urma unei avalanșe produse în zona Vf Negoiu, 2 persoane au fost accidentate. Salvamontistii au ajuns cu bine la cei doi, au acordat primul ajutor medical celor două victime. Una dintre persoane prezenta traumatism la nivelul membrelor inferioare, astfel, salvatorii montani au pregatit-o pentru transportul cu targa, respectiv imobilizarea membrelor afectate, protecție termică adecvată și administrare de analgezice. Salvatorii montani au ajuns dimineață la baza muntelui cu cei doi turiști accidentați, coborârea efectuându-se continuu, pe parcursul întregii nopți, doar cu un scurt popas pentru hidratare și refacerea echilibrului termic, la cabana Negoiu. Ulterior, salvamontiștii au continuat imediat coborârea către baza muntelui unde erau așteptați de ambulanțele pregătite să preia turiștii accidentați. Persoana care a suferit leziuni traumatice la nivelul membrelor inferioare a fost transportată la spital pentru acordarea de asistență medicală și îngrijiri. Cealaltă persoană a fost, de asemenea, evaluată medical.