Sandoz a preluat o activitate de comercializare a antibioticelor de la GSK

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin Sandoz AG intenționează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină.

Sandoz AG Elveția este membră a Grupului Novartis și desfășoară activități în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuției și comercializării de produse farmaceutice.

GSK este o companie farmaceutică cu sediul în Marea Britanie, activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuției și comercializării de produse farmaceutice. Activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef și Fortum[1].

În România, cele două grupuri sunt prezente în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal.

Decizia va fi publicată pe site-ul autorităţii naționale de concurenţă, după eliminarea informațiilor cu caracter confidențial.


[1] GSK a vândut anterior activitatea Fortum și Zinacef în SUA și Germania și Fortum și Zinnat în Australia. Tranzacția include toate piețele cu excepția celor din India, Pakistan, Egipt, Japonia (branduri locale Fortum) și China (cu excepția Taiwan, Hong Kong și Macau).