Sectorul 4- Centru Universitar de Excelenta! DOVADA…

Conducerea Primăriei Scetorului 4 a deschis luni, în prezența a zeci de studenți, profesori și medici, dar și a Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu și a ministrului Sănătății- Alexandru Rafila, Amfiteatrul UMF „Carol Davila”, cea mai modernă facilitate medicală de profil, destinată studenților Facultății de Stomatologie. Pentru noi generații de medici pregătiți la cele mai înalte standarde.

Sectorul 4 al Municipiului București a finalizat lucrările în ceea ce privește cea mai nouă facilitate educațională de profil medical, destinată studenților Facultății de Stomatologie din cadrul UMF „Carol Davila”. Clădirea, care plasează Sectorul 4 pe harta comunităților locale ce dețin centre universitare de excelență, a fost deschisă luni, 2 octombrie, cu ocazia debutului noului an universitar, în prezența a zeci de studenți, profesori și medici, dar și a Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila și a primarului Sectorului 4, Daniel Băluță. „Participăm la altă ”pățanie” a primarului Daniel Băluță, după ce a avut o colaborare extraordinară cu Departamentul pentru Situații de Urgență, drept pentru care trebuie să-l felicit!. Asta înseamnă un primar cu viziune, care face investiții în primul rând pentru locuitorii Sectorului 4, dar și pentru restul sectoarelor și într-o colaborare cu instituțiile statului. Astăzi, domnul primar Daniel Băluță a venit cu un proiect și s-a și ținut de cuvânt să termine la termen astfel de investiții, a avut o colaborare de această dată și cu Universitatea de Medicină și Farmacie, și cu Spitalul Universitar și, nu în ultimul rând, va avea din acest moment cu Ministerul Sănătății. Daniel Băluță ne-a obișnuit să nu fie un simplu primar, este un primar cu viziune. Mai găsesc acest lucru și la sectorul 3, văd că a început și sectorul 5, ceea ce mă bucură foarte mult. Dacă am fi avut și primar general cu viziune și să poată colabora cu toți primarii de sector, indiferent de culorile politice, atunci lucrurile s-ar fi grăbit și ar fi intrat într-o altă dinamică”, a declarat Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

„Scriem acum, la 45 de ani de existență a Spitalului Universitar, o nouă pagină de istorie a învățământului medical. Este incredibil pentru mine și nu credeam că vom avea vreodată un sediu în Sectorul 4, este un lucru minunat. Este evident că puterea constructivă a domnului primar, el însuși medic, este fantastică. Este de ajuns să ne uităm în jurul nostru și să vedem câte lucruri frumoase a realizat. Ceea ce vedem astăzi aici este preambulul a ceea ce urmează. Spitalul Universitar va construi împreună cu Primăria Sectorului 4 un model de bune practici. Un model de organizare, inexistent până acum, în care stomatologia și serviciile stomatologice vor fi legate direct de un spital public. Este pentru prima dată în România când se întâmplă așa ceva și sper că și celelalte spitale vor prelua modelul, că vom reuși să-l propagăm la nivel național”, a fost mesajul prof. dr. Cătălin Cîrstoiu, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF „Carol Davila” și manager al Spitalului Universitar de Urgență București.

.

Clădirea,una ultramodernă, este situată pe Șoseaua Olteniței, la jumătatea distanței dintre stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Eroii Revoluției și dispune de o suprafață de aproximativ 2.000 de metri pătrați, (regim de parter și două etaje), fiind configurată special pentru pregătirea adecvată a studenților care vor să devină stomatologi.

Sunt amenajate aici mai multe amfiteatre, săli de curs, dar și o bibliotecă, o sală pentru simulatoare, laboratoare, precum și spații tehnico-administrative.

Lucrările au durat 12 luni și au reprezintă o investiție cifrată la aproximativ 27,7 milioane de lei, bani proveniți din bugetul local al Sectorului 4.