SEMNAL DE ALARMA: In primele 10 zile ale lunii februarie, 13 victime si-au pierdut viata in incendii declasate in toata tara

AVERTISMENT IGSU: Asistăm la o creștere a numărului persoanelor decedate în incendiile produse în locuințe. Astfel, în primele 10 zile ale lunii februarie 2022, în cele 219 incendii la locuințe și-au pierdut viața 13 persoane (dublu față de aceeași perioadă a anului 2021), din cauza neatenției, neglijenței, necunoașterii sau nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor.

Tot pe fondul neatenției ori a neglijenței adulților, în unele situații se produc adevărate tragedii în rândul celor mici.

Reprezentanții IGSU amintesc, de asemenea, un eveniment ce trebuie să tragă un SEMNAL DE ALARMĂ: în data de 09 februarie 2022, un incendiu a avut loc într-o locuință din localitatea Vladomira, comuna Trifești, județul Iași, în care se aflau 3 copii. În urma incendiului 2 dintre copii, care dormeau în timpul izbucnirii incendiului, au suferit arsuri de gradul 1 și 2 pe aproximativ 50% din suprafața corporală. În momentul izbucnirii incendiului micuții erau singuri în gospodărie.

foto: ziare.com, Facebook