Bebelușul tău a crescut suficient de mult încât este timpul ca el să doarmă singur în camera sa, însă amâni momentul pentru că nu are propriul pat? În cele ce urmează îți spunem la ce să fii atent atunci când îl alegi așa încât să faci o achiziție reușită.
Cu cât copilul tău se obișnuiește mai repede să doarmă singur, cu atât vă va fi mai ușor și ție și lui. Prin urmare, dacă e suficient de mare să doarmă singur într-un pat, nu mai amâna momentul! Solicită un credit rapid pentru a face rost de toți banii de care ai nevoie pentru pătuț și amenajează-i camera.
Alegerea patului potrivit pentru micuțul tău poate fi dificilă deoarece în prezent există o multitudine de modele pe piață. De aceea, mai jos îți spunem ce aspecte să iei în considerare atunci când ieși la cumpărături.
Vârsta copilului
Unul dintre primele aspecte de care trebuie să ții cont este vârsta copilului. În Statele Unite, de exemplu, Academia Americană de Pediatrie îi sfătuiește pe părinți să facă tranziția de la pătuț la pat atunci când copilul ajunge la o înălțime de 89 de centimetri sau, practic, atunci când înălțimea balustradei laterale este mai mică de trei sferturi din înălțimea copilului. Asta se întâmplă în jurul vârstei de 3 ani.
Altfel spus, cel mai bine este ca micuțul să înceapă să doarmă în pat începând cu această vârstă. Este totuși posibil ca cel mic să nu fie încă pregătit să doarmă singur, dar asta nu înseamnă că trebuie să renunți. Ajută-l să facă această tranziție mai ușor explicându-i din timp ca va trebui să înceapă să doarmă singur în noul pătuț.
Siguranța
Este evident că cel mai important factor atunci când alegi un pat pentru micuțul tău este siguranța. Asta înseamnă, de exemplu, că un pat pentru copii trebuie să aibă balustrade laterale pentru protecție, pentru a preveni ca cel mic să cadă din pat.
Este bine să alegi un pat cu balustrade plate pentru a împiedica lenjeria de pat și pernele să se prindă în ele. De asemenea, este indicat să optezi pentru un pat nu foarte înalt, pentru ca cel mic să se urce și să se dea cu ușurință jos din el, fără riscul de a cădea.
Design
De asemenea, este bine să reții că cel mic se mută dintr-un pătuț pentru bebeluși, care este complet închis, într-un pat semi-închis. De aceea, este important ca acesta din urmă să fie oarecum similar cu primul. În acest fel tranziția va fi mult mai ușoară.
Tipuri de paturi pentru copii
1. Pat de o persoană
Patul pentru o persoană cel mai întâlnit pat pentru copii. Dispune de o saltea și un cadru, cu sau fără tăblie.
Probabil cel mai important aspect atunci când alegi patul este dimensiunea acestuia. Lățimea ideală este de 90 cm. Lungimea poate varia în funcție de înălțimea copilului, de spațiul disponibil în cameră și de preferințele personale.
2. Pat Montessori
Patul, conform standardelor Montessori, trebuie să fie la nivelul solului, pentru ca micuțul să fie liber și independent. Altfel spus, să poată urca și coborî din pat fără ajutor.
Marele avantaj al acestui tip de pat este tocmai faptul că îi încurajează pe copii să se descurce singuri. În plus, este sigur și confortabil.
3. Pat Tatami
Este un pat jos pentru copii, în stilul patului Montessori. Deși tatami-ul, de origine japoneză, este tot un pat jos, suprafața pe care se sprijină salteaua iese mai mult în evidență.
4. Pat distractiv
Când ești copil, orice lucru poate fi un motiv de distracție și joacă. Poți să îi stimulezi celui mic imaginația alegând un pat distractiv. Dacă îi plac mașinile, de exemplu, poți să-i iei un pat în formă de mașină. Dacă îi plac pisicile, poți alege un pat cu tăblie în formă de cap de pisică.
În prezent, în magazinele de specialitate există multe modele amuzante de paturi pentru copii. Ține cont de preferințele copilului tău și alege-i un pat în care să-și dorească să doarmă singur.
Acestea fiind zise, dacă ai nevoie de o sumă suplimentară de bani pentru a achiziționa patul perfect pentru micuțul tău, solicită un credit de nevoi personale. Încurajează-l astfel să devină mai independent pe zi ce trece. Creditul de nevoi personale îți oferă șansa să-i dai copilului tău libertatea de care are nevoie pentru a se dezvolta frumos.