Situatie disperata la sectia ATI a Spitalului Judetean Arges!

„Spitalul de Urgență Pitești riscă să rămână fără medici ATI! Conducerea Consiliului Județean Argeș, instituție din rețeaua căreia face parte unitatea spitalicească, nu a venit la ședința de lucru.

Spitalul de Urgență Pitești se confruntă cu o situație specială după mișcări de personal în cadrul  Secției Anestezie Terapie Intensivă care au dus la următoarea situație: din trei specialiști, unul este, la acest moment, în concediu medical, un al doilea va pleca de la data de 1 decembrie, prin demisie, și există riscul să rămână un singur doctor. Unitatea a anunțat Direcția de Sănătate Publică despre acest lucru și faptul că un singur medic anestezist nu poate deservi 12 săli de operație.

Am convocat astăzi o ședință de lucru cu toți directorii de spitale, șefii secțiilor ATI, Direcția de Sănătate Publică Argeș și Consiliul Județean Argeș pentru a găsi împreună o soluție. Vorbim, totuși, despre cea mai mare unitate spitalicească a județului.

Din păcate, astăzi, Consiliul Județean Argeș nu a trimis niciun factor de decizie, președinte sau vicepreședinte.

Având în vedere importanța majoră pe care secția ATI o are în cadrul Spitalului de Urgență Pitești, respectiv pentru tot județul Argeș, sunt indignat de dezinteresul arătat de conducerea Consiliului Județean.

Am convocat o nouă ședință de lucru pentru luni la ora 9.00!”, a informat vineri prefectul de Argeș, Radu Perianu.

Un subiect grav, de urmărit.  Este clar că trebuie făcut ceva până nu e prea târziu.