Cunoscutul nutritionist Cristian Mărgărit susține că…mult-îndrăgitul… șorici conține o pondere de aproximativ 85% proteină pură, restul fiind grăsime. Dacă în trecut se spunea că șoriciul conține multe calorii,specialiștii au dovedit, în timp, că acesta nu este de fapt o bombă calorică.
Pielea jupuită de pe porc este, de fapt, țesut conjuctiv.
șImai trebuie să ștți că șoriciul NU conține proteine de proastă calitate. Nutriționistul Cristian Mărgărit spune că șoriciul are un conținut de 58% proteine, dintre care 28% reprezintă colagen. Iar în țesuturile corpului uman, colagenul constituie 50% din total. Din cauza faptului că nu are același profil de aminoacizi precum proteina musculară – carnea, proteinele din șorici au fost catalogate drept slabe calitativ, potrivit www.eva.ro .
Ce ar mai trebui să luăm în seamă? În ceea ce privește toxinele pe care le-ar conține șoriciul, este de precizat că acesta este mai curat decât carnea. Apetisantul șorici conține o cantitate mai mică de ingrediente nocive, precum hormoni, enzime, contaminanți, factori de creștere. În orice caz, este recomandat să nu exagerezi cu consumul de carne în această perioadă sau în oricare alta.
De asemenea, trebuie ținut seamă de faptul că aceia care au un aparat digestiv puternic, ceea ce presupune un nivel ridicat al acidității în stomac și un nivel normal de enzime proteolitice produse de pancreas, nu au probleme când vine vorba de digestia șoriciului.
Indicat e să fie mâncat cu ponderație, cu sare, muștar sau… murături!
În orice caz, însă, alimentația echilibrată, fără excese de orice natură este, cum se spune… cel mai bun „doctor”.
foto: Facebook