STIREA ZILEI in domeniul medical: Romania va beneficia de echipamente de producere a oxigenului medical donate de NATO!

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat marți, 30 august, în format hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

Aceste echipamente medicale sunt  destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienții care necesită oxigen.

”Mulțumesc partenerilor noștri din Alianța Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate și sprijin, dovadă a relației strategice consolidate, orientată spre reziliență și protecție a comunităților în fața dezastrelor”, a afirmat prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

În cadrul Comitetului Național pentru Situații de Urgență a fost aprobată Hotărârea nr. 38 din 30.08.2022 (Hotărârea și anexa pot fi regăsite atașat), ca urmare a scrisorii Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre prin care informează reprezentantul României la NATO cu privire la faptul că Alianța Nord-Atlantică își exprimă disponibilitatea de a face o donație României.