Tanar afgan salvat de politistii de frontiera de la Giurgiu. Noroc cu… verificarile de rigoare, altfel…

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, la controlul de frontieră,  doi cetățeni din Afganistan, care se aflau ascunși într-un autocamion încărcat cu anvelope. Unul dintre ei își pierduse temporar cunoștința, fapt pentru care polițiștii de frontiera i-au acordat primul ajutor şi au solicitat de urgență sprijin medical. La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD care a transportat persoana în cauză la sediul Spitalului Județean Giurgiu, în vederea acordării de îngrijiri medicale, starea acestuia fiind stabilizată în urm aprocedurilor medicale de rigoare..

În cursul zilei de joi, în jurul orei 10.45, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră pe sensul de intrare in ţară, un cetățean român, în vârstă de 39 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul  transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, anvelope auto din Turcia pentru Germania.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constatat că prelata semiremorcii era tăiată în partea din spate.

Polițiștii de frontieră giurgiuveni au procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra autocamionului, ocazie cu care au descoperit, ascunși printre marfa transportată, doi bărbați.

Unul dintre aceștia se afla în stare de leșin (semi-conștient), motiv pentru care polițiștii l-au preluat imediat din remorca mijlocului de transport, acordându-i primul ajutor si solicitând sprijin medical de urgență.

Astfel, la fața locului a sosit un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului primul ajutor de specialitate. Ulterior, acesta a fost transportat la sediul Spitalului Județean Giurgiu, pentru acordarea de îngrijiri medicale.