Teste antigen in scoli. Anuntul ministrului Sanatatii

Vom folosi teste antigen, rapide, în școli”, Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, într-o intervenție televizată. Oficialul a ținut să explice că, față de acest moment, acum 6 luni, când s-au redeschis școlile, în luna septembrie 2020, instituțiile nu dispuneau de teste rapide îmbunătățite și recunoscute oficial ca instrument de testare și nici vaccinare – două elemente care, în opinia sa, au contat în luarea deciziei de deschidere a școlilor pe 8 februarie după câteva scenarii.

Decizia este condiționată de cifrele pe care le vedem în fiecare zi și de evoluția lor. Există riscuri legate de deschiderea școlilor și în general de orice măsură de relaxare.

Există măsuri pe care le luăm și există sigur un calcul al riscurilor care merită asumate. Mai întâi de toate, noi credem că acesta este un risc care merită asumat. Sigur, în condițiile în care numărul cazurilor va rămâne unde este sau va scădea sau va crește foarte puțin.

Măsurile pe care le luăm sunt unele legate de testare și, peste weekend, colegii mei de la Ministerul Sănătății vor lucra la un plan în legătură cu asta”, a mai spus ministrul Sănătății.