Testele pentru saliva destinate elevilor- de la „unora le merge mintea numaʼ la afaceri, bre” (vorba lui Nea Marin) la cifre care ne trag de urechi…

„Marea majoritate a părinților au utilizat aceste teste. Am văzut că se cer doar testele pozitive sau toate (n.r.cums-ar spune, fiecare școală/cadru didactic înțelespe limba lui). Mă interesează să știu că părinții raportează atunci când este un caz pozitiv, o suspiciune descoperită din timp și apoi confirmată poate genera un tratament că acești copii să nu dezvolte boli grave”, a declarat deunăzi Sorin Cîmpeanu în cadrul unei intervenții televizate.

Totodată,  Cîmpeanu, șef  la ministerul care se ocupă de VIITORUL copiilor noștri, a fost întrebat… și dacă are încredere în părinți: ministrul a răspuns ca ARE și a subliniat că „nu va milita pentru măsuri care sunt specifice unui sistem dictatorial”.  Lăsând, astfel, deschisă… „poarta raiului” pentru idei și interpretări d etot felul,ba și pentru deja celebra  (și NEFERICITA!) inițiativă  a unor părinți de a vinde pe diverse site-uri testele pentru salivă destinate copiilor…

Întrebat și dacă părinții care mint vor fi sancționați, ministrul a răspuns: „Testarea pe baza de salivă nu se raportează în Coronaform, nu este un act medical, poate fi administrat și de persoane fără competențe medicale.

Testul se poate asemăna și cu testul de sarcină sau cu tăierea unghiilor. Nu cred că cineva și-a propus să verifice veridicitatea unui test de sarcina făcut de o persoană sau cu tăierea unghiilor”.

  Prin urmare, fiecare face și înțelege ce și cât vrea, cum vrea, că oricum… mai mult nu suntem în stare. Cât despre seriozitate… AIA CE-O MAI FI?!?

Abrambureală pe față. După ce s-au întins contrele despre cine și cum să facă, să interprezteze testele,  despre necesitea acestora, acum ies la iveală noi aspect care întăresc idea că totul e o cîrpeală laun ciorap și așa murdar și găurit,din care ies degetele strâmbe ale piciorului unui sistem bolnav… nu de-acum… ci de mai demult…

 Revenind însă, la actualitate, ar fi de spus că până azi, aproape 54.000 de copii cu vârste între 0 și 9 ani au fost confirmați pozitiv, iar alți 110.122 cu vârste între 10-19 ani au fost sau se află în aceeași situație.