TOP 5 previziuni ale pietei produselor de panificatie pentru anul 2023 (P)

Brutarii cauta mereu gusturi si arome noi, interesante, pe care sa le includa in retetarul lor. Anul 2023 se prevede din ce in ce mai creativ in ceea ce priveste oferta de produse de panificatie. Fie ca vorbim de o combinatie de dulce si sarat sau de arome aparent opuse, care in mod normal nu ar parea ca s-ar potrivi, brutarii isi vor lasa creativitatea si talentul sa dea nastere deliciilor.

Iata cateva dintre previziunile privind tendintele in producerea de produse de panificatie pe care asteptam sa le vedem incepand cu anul acesta!

Coacerea artizanala castiga tot mai mult teren

Brutariile mari si mici continua sa dezvoltate noi metode si retete de produse de panificatie, ceea ce inseamna ca pe piata vor fi tot mai multe optiuni pentru consumatori. Produsele cu maia castiga tot mai mult teren, la fel si cele artizanale, in detrimentul celor produse industrial.

Painea continua sa fie unul dintre cele mai populare produse de panificatie, iar acest lucru nu se va schimba prea curand.

Tot mai multi oameni redescopera gustul original al produselor cu maia

Painea cu maia exista de secole, dar oamenii au inceput recent sa descopere aroma si textura unica a acesteia. Produsele in care maiaua a fost folosita ca si agent de crestere contin lactobacili, ce sunt un tip de bacterie inofensiva care ofera aroma usor acrisoara. De asemenea, acestea contin si mai multe fibre, aluatul fiind mult mai sanatos pentru sistemul digestiv decat cele in care este folosita doar drojdie.

Stilurile si retetele regionale vor continua sa fie apreciate si sa castige popularitate

Copturile traditionale, specifice diferitelor zone si tari, castiga tot mai mult teren, deoarece acestea ies in evidenta prin aromele delicioase.

Imagineaza-ti o dimineata in care la micul dejun servesti o placinta dobrogeana. Poate fi ceva mai bun?

Gusturile specifice diferitelor regiuni pot fi o modalitate de a calatori fara a fi nevoie sa te deplasezi prea departe. Poti manca la pranz o felie de pizza, la fel cum ai fi facut si in Italia, in timp ce iti termini sarcinile la locul de munca.

Va exista o crestere a interesului pentru produsele cu gusturi inedite

Brutariile, in special cele artizanale, vor incerca tot mai multe tehnici si combinatii de arome unice si delicioase. Acestea vor include ierburi aromatice, precum busuiocul sau cardamonul, fructe confiate sau chiar cu ceai, precum Earl Grey.

De asemenea, testeaza tot mai multe tipuri de fainuri, precum spelta sau migdale. Brutarii vor folosi in produsele lor de panificatie indulcitori naturali, precum siropul de artar sau mierea.

Coacerea sustenabila, care sa utilizeze cat mai putine resurse, devine tot mai populara

In ultimii ani a fost inregistrat un interes tot mai mare pentru metodele de coacere sustenabile, care nu dauneaza mediului, producatorii incercand sa eficientizeze cat mai mult procesele de productie si sa minimizeze pierderile.

Finalul anului 2022 a dat startul mai multor trenduri pe piata produselor de panificatie. Accentul se va pune pe creativitate, dar si pe protejarea mediului inconjurator.

Daca esti un producator de produse de panificatie, Lesaffre Romania poate fi partenerul tau de incredere, deoarece este un producator si distribuitor de agenti de crestere cu peste 150 de ani experienta. Ramai in pas cu schimbarile pietei alaturi de Lesaffre!