Tragedie la Constanta: 7 pacienti de la ATI-Covid au murit intr-un incendiu violent; „Sistemul romanesc de sanatate, afectat de coruptie, ineficienta si conducere politizata”

TRAGEDIE DE PROPORȚII: Incendiu la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, nouă pacienți de la ATI Covid au murit. Dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un incendiu violent a cuprins, vineri, la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, chiar la secția de terapie intensive- COVID. A fost activat Planul Roșu de intervenție. Pacienții au fost scoși pe geam, într-o operațiune dramatică de salvare a lor.
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila a confirmat informația.
 Din nefericire, 7 pacienți au decedat.

Polițiști și criminaliști au plecat de la București spre Constanța, unde vor face ancheta alături de procurorii constățeni. Vor face cercetare la fața locului și vor lua probe. Aparatele medicale vor fi ridicate pentru expertiză, pentru a se vedea dacă a fost o defecțiune tehnică sau o eroare umană. 

„Sistemul românesc de sănătate se afla sub presiune încă dinainte de pandemia de COVID-19, afectat de corupţie, ineficienţă şi conducere politizată”, arată Reuters.

„Totul funcționa conform legii, toate defecțiunile au fost remediate, dar s-a întâmplat un necaz. Toate actele sunt în regulă, nu era nimic în neregulă”, a declarat managerul Halichidis Stela, care inițial nu voia să facă declaratii, spunând că îi e rău!