Turist din Cluj, neechipat corespunzator, MORT dupa ce s-a prabusit in Saua Capra din Fagarasi

O turist în vârstă de 61 de ani și-agăsit sfârșitul pe crestele Făgărașilor, duminică, 2 ianuarie. Tragedia s-a petrecut în zona Capra după cum au informat  reprezentanții SALVAMONT Sibiu.

Victima a murit după ce a căzut  în gol de la 450 de metri de sub Şaua Capra, izbindu-se de stânci, fără să aibă cască de protecţie, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Fiul victimei şi încă un tânăr de 21 de ani, care îl însoţeau pe turistul care a decedat, au fost recuperaţi de salvamontiştii sibieni.

„În grup au fost trei persoane – victima, fiul victimei şi încă un tânăr. Toţi erau echipaţi cu colţari, victima din păcate nu a avut cască. Victima a căzut de sub Şaua Capra ( de la aproximativ 400-450 m) şi a alunecat până jos aproape de Bâlea Lac. Impactul a fost multiplu, ultimul, foarte violent, a fost la aproximativ 200 m de locul de unde s-a oprit. (…) Victima, un bărbat 61 ani, judeţul Cluj. Manevrele de resuscitare au fost ineficiente, victima suferind leziuni incompatibile cu viaţa”, a precizat Dan Popescu.