Uită de stres și anxietate cu terapia alternativă

Stresul și anxietatea sunt tot mai comune în viețile oamenilor. Este de înțeles, având în vedere numeroasele lucruri care ne afectează zilnic starea de bine. Din fericire, terapiile alternative pot ajuta la reducerea acestor stări de stres și anxietate cu ușurință.

Cum te poate ajuta terapia alternativă?

Terapia alternativă reduce nivelul de stres și anxietate fără să aibă efecte secundare.  Tehnicile de relaxare și meditație pot să ofere o mai bună calitate a vieții, ajutându-te să dormi mai bine. Totodată, terapia alternativă poate să îți întărească sistemul imunitar.

Iată o listă de terapii alternative care reduc eficient anxietatea și stresul:

 1. Curs Djembe
 2. Coaching pentru armonie
 3. Fototerapia
 4. Echilibrarea chakrelor

Dacă te confrunți cu o anxietate ușoară care nu necesită tratament medicamentos, poate vrei să oferi o șansă terapiei alternative. Terapia alternativă încearcă să găsească cauzele stresului și ale anxietății, iar apoi să le trateze.

Alege centrul de terapie potrivit pentru tine

Mulți încearcă să găsească remedii pentru stres și anxietate, însă nu toate persoanele sunt calificate să aplice unele metode de terapie. Te sfătuim să alegi cu grijă centrele și terapeuții la care apelezi, pentru a evita posibile neplăceri.

Un centru de recuperare care oferă servicii de terapie diversificate este Lumen Centre din Sibiu. Aici puteți beneficia chiar și de cursuri de public speaking. Programarea unei consultații inițiale cu terapeutul poate ajuta la evaluarea compatibilității dintre tine și el.

Certificările suplimentare pot fi un semn al experienței și pregătirii terapeuților. De asemenea, verifică recenziile și recomandările altor oameni care au folosit serviciile respective.

Ce forme de terapie tratează anxietatea și stresul?

Este important să discuți cu un profesionist despre sănătatea mintală pentru a determina ce formă de terapie este cea mai potrivită pentru tine, în funcție de nevoile și preferințele tale. Odată ce cunoști cauza, poate un mediu stresant la muncă, anxietatea și stresul devin ușor de tratat.

Anxietatea este un răspuns natural pe care corpul tău îl are în condiții de stres. Poți controla stările de anxietate dacă știi cum să respiri corect. Pentru asta, poți să urmezi un curs de respirație profundă. Vei putea observa că sunt eficiente și:

 • Terapia prin sunet
 • Cromoterapia LuViOm
 • Meditația ghidată
 • Aromaterapia

Terapia prin sunet folosește instrumente muzicale care produc anumite vibrații ale sunetului,  pentru a îmbunătăți sănătatea și bunăstarea fizică și emoțională. Persoana care este tratată participă la experiența muzicală cu un practician calificat.

Cromoterapia este un tip de terapie care presupune expunerea pacientului la culori. Culorile ne influențează și nu sunt alese întâmplător. De exemplu, culoarea albastră are proprietatea de a oferi o stare de calm și relaxare.

Aromaterapia și meditația

Aromaterapia tratează insomnia, depresia, anxietatea și stresul. În acest tip de tratament, se folosesc extracte din plante, sub formă de uleiuri esențiale. Acestea fie se diluează în apă și sunt inhalate, fie se aplică pe piele, în anumite zone ale corpului. Unii oameni le folosesc când fac baie sau pentru masaj.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru stres sunt:

 • Lavanda
 • Menta
 • Mușețelul
 • Salvia
 • Iasomia

Meditația poate aduce o senzație de liniște și echilibru care te poate ajuta să faci față mai bine simptomelor de anxietate și stres. Prin meditație, poți învăța să te concentrezi mai bine și să te calmezi atunci când simți că ești neliniștit. Instructorul te va ghida și te va ajuta să îți găsești echilibrul și pacea interioară.

Alte beneficii ale terapiei alternative

În afară de stres și anxietate, terapiile alternative tratează și alte afecțiuni, precum boli ale pielii, artrite, rupturi de ligamente și multe altele. Totodată, ele vin în completarea medicamentelor obișnuite, oferind alte beneficii și avantaje.

Dacă optezi pentru terapia alternativă, îți vei crește stima de sine și  încrederea în tine, fiindcă vei găsi un echilibru în viața ta care va deveni din ce în ce mai armonioasă. Prin gestionarea stresului și anxietății, te poți simți mai încrezător.

Terapia alternativăCe tratează
AromaterapiaAnxietate, stres
FototerapiaDepresie, dureri musculare
Meditația ghidatăInsomnii, blocaje energetice
Cursuri pentru respirațieTraume energetice

Terapiile alternative, cum ar fi masajul și terapia prin sunet, pot contribui la relaxarea mușchilor și la ameliorarea durerilor provocate de stres și de tensiune. Aceste metode pot oferi confort fizic și o senzație generală de relaxare.Terapia alternativă este soluția la care nu te așteptai pentru problemele tale.