Un GEST cat 100 de SFATURI!

Un avocat cunoscut spunea deunazi, intr-o emisiune: nu trebuie masca, nu ne protejeaza, provoaca hipoxie, nu ma lasa in sala de judecata fara masca si e un abuz. Cat inca avem astfel de opinii anti-medicale, sa nu va mirati de zeci de morti pe zi. Si de mesajele disperate ale medicilor infectionisti care au ajuns la o limita a suportabilului din punct de vedere uman si profesional, spune cu aplomb, unul dintre cei mai reputați jurnalisti (care e si analist militar)- Radu Tudor. Si mai cu seama, ne atrag atentia medicii din linia I, aproape sufocati de multitudinea de pacienti… din nefericire… sute dintre ei (si numarul creste!) la ATI. Medicii aproape ca nu mai pot. Si tare si-ar dori macar sa le intelegem eforturile si sa le respectam sfaturile. Cu celeritate, cu bun simt, cu… omenie, in ultima instanta!

Sistemul medical, societatea in ansamblu si… nu doar la noi, sunt coplesite de ceea ce se intampla. Putem fi puternici, putem invinge doar prin maxima responsabilitate. Si… de ce nu, luând si insusindu-ne exemple. Poate ca si acesti copii sarmani, care n-au scoala si n-au … mai nimic, in saracia lor, in mica lor minte neaburita de impactul retelelor de saciliazare si al stirilor bulversante, au inteles ceva. PRIVITI SI LUATI AMINTE!!! Gestul acestor copilasi, pri simplitatea lui spune atat de mult!

Apropo: masca nu produce nici un fel de hipoxie. Aceste conspiratii irationale, instigarea la nerespectarea masurilor medicale si politizarea preventiei sunt cele mai grave atentate la sanatate. Ganditi-va la miile de medici, asistente, la cei de la ISU sau din Serviciile de Ambulanță (care fac gărzi greu de suportat 8 sau 12 ore), la politisti, la militari, lucratori vamali care, cu totii, poarta masca. Sunt oameni, au familii, au emotii, au lacrimi, si „sunt facuti din carne si sentimente” (vorba poetului) ca si noi… Daca masca ar fi UCIS, pana acum n-ar mai fi fost picior de medic, asistent, ambulanțier , pompier…

foto: Giovanni Parisi