Un nou Centru de arsi in Bucuresti

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, București.

Actul normativ aprobă indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dar şi reorganizarea fluxurilor medicale a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie astfel încât

Centrul de arși va fi construit pe o suprafață de 2 400 mp și va curinde:

· 8 săli de operații – din care 3 pentru chirurgie generala, una pentru microchirurgie, una pentru urgente si 3 pentru ortopedie

• Stație de sterilizare

• 36 de paturi ATI impartite intr-un nucleu de 6 paturi, doua nuclee de 8 paturi si 14 paturi de neonatologie

• camere medici de garda

• ambulatorii pentru chirurgie plastică

• 2 săli de operații pentru centrul de arși

• 10 paturi pacienți critici – mari arsi

• 16 paturi TIIP mari arsi

• 10 paturi microchirurgie și chirurgie reconstructivă.

“ Această unitate face parte din cele 3 noi centre multifuncționale de arși care se vor construi la Timișoara, Tg. Mureș, și București și care vor include pe lângă centrele de mari arși și secții ATI, blocuri operatorii și UPU sau conexiune cu UPU existent. Este vorba despre o investiție totală de peste 192 milioane de euro pentru toate 3 unitățile, în cadrul proiectului cu Banca Mondală. Am negociat anul acesta extiderea până în 2024 a acestui proiect cu Banca Mondial și obținerea unei finanțări suplimentare de 150 milioane de euro”, a declarant Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

Centrul de arși din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este o investiție de peste 77 milioane de euro.