UPDATE: Demersuri in vederea dezamorasarii crizei de la ATI din cadrul Spitalului de Urgenta PItesti

Radu Perianu, Prefectul de Argeș vine cu noi precizări: „Situația medicilor anesteziști- în mâinile Comitetului Director Județean! Va fi adusă și la cunoștința Ministerului Sănătății.

Fac apel la responsabilitate din partea tuturor celor implicați la nivel local și județean, mai ales a Consiliului Județean Argeș!

În această dimineață a avut loc o nouă ședință cu reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș și ai spitalelor din județ pentru a găsi o soluție la situația problematică a Secției ATI a Spitalului de Urgență Pitești. Spre surprinderea mea, azi nu au lipsit doar șefii Consiliului Județean Argeș, ci și managerul unității spitalicești.

Direcția de Sănătate Publică Argeș va convoca întrunirea Comitetului director județean, for instituțional aflat în subordinea Consiliului Județean Argeș, din care fac parte reprezentanţii autorităţilor judeţene şi locale, ai autorităţilor de sănătate publică judeţene, ai casei judeţene de asigurări de sănătate şi ai asociaţiilor de cadre medicale, pentru a manageria această situație așa cum este prevăzut în Ordinul pentru aprobarea Planurilor regionale de servicii de sănătate.

De asemenea, DSP Argeș va înștiința și va cere sprijin în această problemă,  Ministerului Sănătății!

Spitalul de Urgență Pitești a transmis o înștiințare către Direcția de Sănătate Publică Argeș prin care susține că de la 1 decembrie unitatea va avea un singur medic ATI. Unul dintre specialiști și-a dat demisia, un alt medic ATI este în concediu medical”.