Urgent: 2 unitati medicale Covid 19, Maternitatea Bucur (Bucuresti) si Spitalul „Sf. Maria” (Iasi) au nevoie de aparatura medicala vitala pentru cazurile de Covid 19 la nou-nascuti si copii

Organizația Salvați Copiii România lansează un apel urgent, pentru dotarea prioritară a Maternității Bucur, devenită linie Covid 19 și a Spitalului de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați 34 de copii bolnavi de Covid 19 și alți șapte în secția ATI. E nevoie de rampe de oxigen și ventilatoare performante.

  • Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate Covid 19, are nevoie de suplimentarea aparaturii existente în prezent cu 6 rampe de oxigen si 6 pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă, pentru a face față numărului crescut de cazuri de nou-născuți din mame Covid pozitive. În acest moment, trei saloane au nevoie de rampe, cele existente sunt model vechi și nu se potrivesc noilor tehnologii din aparatura modernă.

Trebuie știut că, de la începutul pandemiei, medicii Maternității Bucur au îngrijit 516 nou-născuți proveniți din mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre aceștia, 104 au avut complicații medicale din cauza prematurității și au avut nevoie de supraveghere și îngrijire medicală adecvată.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, inclusiv copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât din sistemul public, cât și din cel privat.

  • Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” din Iași e într-o situație de urgență: aici sunt internați 34 de copii cu Covid 19, iar alți șapte sunt internați în Secția de Terapie Intensivă.  Medicii au nevoie de 2 ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie). Este singura unitate care asigură patologia gravă și foarte gravă din neonatologie și pediatrie din regiunea Moldovei. Pacienții internați au nevoie de tehnologie de ultimă generație pentru  tratament și monitorizare.

“Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuți și copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele.

Cazul acestor două unități medicale este unul cu atât mai special cu cât deja numărul cazurilor complicate crește. Încercăm să suplinim aceste carențe, pentru ca medicii să își poată face meseria”, a explicat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii România a mobilizat toate resursele pentru a identifica de urgență atât fondurile necesare, cât și furnizorii de aparatură și echipamente medicale.

ATENȚIE: Companiile care doresc să  sprijine în mod direct cele două unități medicale pot dona în contul RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) în baza unui contract de sponsorizare

Persoanele fizice pot dona fie prin SMS la 8844, text “SALVEZ” – 2 euro/lună fie online aici.

#OXIGEN PENTRU SPITALE cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și performantă, prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite către sustinator@salvaticopiii.ro.