Vaccinarea anti-COVID: GRATUITA si VOLUNTARA! Decizia Guvernului…

MUSAI să aflați: În cadrul ședinței de vineri seară, Guvernul a adoptat strategia de vaccinare anti-Covid-19. Potrivit deciziei oficiale, vaccinarea va fi gratuită și voluntară.

Este un act normativ care pregătește această campanie de vaccinare, extrem de importantă, singura soluție pentru a pune capăt acestei pandemii și sperăm ca vaccinul să fie pus la dispoziție cât mai curând. Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptate de Guvern, au fost stabilite grupurile prioritare. Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate împotriva SARS-Cov-2 sunt următoarele: personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale și medico-sociale, populația cu risc ridicat de evoluție severă în cazul infecțiilor cu SARS-Cov-2 și personalul din alte domenii cheie, esențiale pentru buna funcționare a societății”, a declarat, sâmbătă dimineață, Ionel Dancă, șeful cancelariei prim-ministrului.

 Principalelele categorii de personal care vor fi vaccinate în primă etapă: personalul din domeniul sănătății, din centrele rezidențiale și medico-sociale.

Ulterior, vaccinarea va fi disponibilă pentru toată populația în vederea asigurării imunității colective.

 Succesul depinde de voința populației, de conformarea cetățenilor la această campanie, consideră autoritățile.