Veste buna in lupta cu pandemia! Un nou vaccin impotriva Covid va primi „unda verde” din partea Agentiei europene a Medicamentului

E bine că, din ce în ce, specialiștii „turează motoarele”, își pun cunoștințele și inspirația la treabă și vin cu vești bune concrete, în lupta împotriva pandemiei. Aflăm, astfel, că Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) urmează să dea undă verde – până în martie – vaccinului împotriva Covid-19 dezvoltat de Johnson & Johnson. Anunţul vine din partea lui Massimo Scaccabarozzi, directorul Janssen Italia, o filială a grupului american, într-un interviu publicat în ediţia de miercuri a cotidianului Corriere della Sera, relatează Reuters.

Massimo Scaccabarozzi, care conduce de asemenea federaţia italiană farmaceutică Farmindustria, precizează că vaccinul a fost testat pe aproape 44.000 de persoane şi dă asigurări că ”protejează împotriva variantelor” noului  coronavirus.

Trebuie știut că Johnson & Johnson a anunţat la sfârşitul lui ianuarie că vaccinul său împotriva covid-19 are o eficienţă de 72% în prevenirea bolii în Statele Unite, dar că testul mai larg – în care au fost implicaţi 44.000 de voluntari pe trei continente şi care viza mai multe variante ale SARS-CoV-2 – a relevat că are o eficienţă de până la 66%.

Acest nou vaccin nu trebuie congelat și, potrivit indicațiilor, se administrează doar într-o singură doză.

foto: ziare.com