VESTE DE IMPACT: Peste 80 de milioane de lei pentru cresterea securitatii la incendii in spitalele aflate in administrarea Primariei Capitalei

În ședința CGMB de joi, 28 aprilie, consilierii generali au aprobat 9 proiecte propuse de Primarul General, Nicușor Dan, pentru creșterea siguranței pacienților în structurile spitalicești publice.Proiectele de hotărâre vizează îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în spitalele aflate în administrarea Primăriei Capitalei.

Se vor realiza lucrări de modernizare/extindere pentru instalații electrice, de ventilație, tratare a aerului și infrastructură de fluide medicale, precum și montarea de sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii și în cazul depășirii concentrației maxime de oxigen pentru unități medicale aflate în administrarea PMB: Spitalul de Pneumofiziologie Sfântul Ștefan, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic de Nefrologie Dr. Carol Davila, Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Alexandru Obregia, Spitalul Sfânta Maria, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, Spitalul Clinic Dr. Ion Cantacuzino, Spitalul Clinic Nicolae Malaxa și Spitalul Clinic Colentina.

IMPORTANT: Proiectele se vor finanța din bugetul propriu al Municipiului București prin ASSMB și prin POIM, AXA PRIORITARĂ 9 – „Creșterea siguranței pacienților în structuri spitalicești publice care utilizează fluide medicale”.