Veste-SOC sau… nu?! Romania are cea mai tanara BUNICA din lume, la numai 23 de ani!

UN MARE SEMNAL DE ALARMĂ!

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Dr. Valeria Herdea, a făcut azi o declarație-șoc, dar, din păcate, nu desprinsă dintr-un film!  

Oficialul a declarat vineri, 5 iulie, la Târgu Mureş, că România este ţara care are cea mai tânără bunică! Este vorba de o tânără de numai 23 de ani. Vă miră sau nu?!?!?!!?

Herdea a avertizat, totodată că în România sunt fetiţe însărcinate la 12 ani şi fete de 14 ani cu câte doi copii, deja.

Șefa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a anunțat, la Tg. Mureș, intrarea în vigoare a unui contract-cadru al CNAS în care figurează şi o serie de capitole care privesc sănătatea și evoluția adolescentului.

„Printre prevederile pe care le anunţ în acest nou contract, în această prelungire, pentru că este o prelungire a contractului de la 01.07.2023, avem şi prevederi care privesc adolescentul. Putem consilia adolescentul împotriva bolilor cu transmitere sexuală, împotriva riscului de dependenţă de alcool, dependenţă de droguri, dependenţă de jocuri de noroc, dependenţă de jocuri video (…). Avem, din păcate, fetiţe care sunt cu sarcini la 12 ani, la 14 ani au doi copii. Suntem ţara care are cea mai tânără bunică, la 23 de ani. Este cutremurător să vezi la ce sunt supuşi copiii noştri! Şi atunci, refuzul de a discuta despre sănătatea acestor fetiţe şi acestor copii, care îşi încep viaţa sexuală foarte devreme, rămâne încă sub semnul întrebării, încă rămâne sub semnul stigmei sociale”, a detaliat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Târgu Mureş.

Dincolo, însă de declarațiile acestea, fiți convini că sunt numeroase cazuri, numeroase drame și destine care impun un semnal de alarmă la nivelul întregii societăți.

 În același context, Dr Valeia Herea  adat un impuls: „”Vorbiţi cu tinerii, cu copiii, pentru că noi, cei care poate că am fost altfel crescuţi, avem nevoie să ne aplecăm spre ei. Este ceea ce vă rog cel mai mult: Ascultaţi-i pe tineri! Haideţi să încercăm să-i prevenim şi să prevenim îmbolnăvirile. Haideţi să recunoaştem că există nişte probleme. Nu pot să concep secolul 21 fără să vorbeşti cu copiii tăi. Sexualitatea nu este o ruşine, dar este o ruşine să nu vorbim despre sănătatea dentară, să nu vorbim despre sănătatea corpului, să nu vorbim despre ceea ce este normal fiziologic în organismul nostru. E normal să avem cultură medicală în şcoli şi îmi menţin părerea fermă. Este obligatoriu să avem educaţie medicală în şcoli. Este obligatoriu să vorbim şi să ne asumăm să fim un exemplu pentru copiii noştri”.