A 5-a editie a Congresului National de Neurostiinte Moderne va avea loc la Iasi

În perioada 11-14 octombrie 2023, cea de-a 5-a ediție a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne – “Neuroștiințele în Serviciul Pacientului”, eveniment coordonat de Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu”, Asociația Human Brain Academy (HBA), cu sprijinul Ministerului Sănătății (MS) și al Societății Române de Neurochirurgie (SRN), va avea loc la Iasi, la Sala New York a Hotelului Ramada City Center. În cadrul acestui congres vom organiza și o nouă ediție a Zilelor Medicale ale Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” (14.10.1972 – 14.10.2023).

Primul serviciu de neurochirugie din România a fost înființat în Iași, pe 1 ianuarie 1933, orașul fiind în prezent unul dintre principalele centre de neurochirurgie din România, având multiple secții de neurochirurgie, atât în sistemul sanitar public cât și privat.

Cei prezenți la acest eveniment vor avea ocazia de a participa și asista și la o serie de manifestări cu caracter laic (târguri, spectacole, foc de artificii, evenimente artistice, etc.) prilejuite de celebrarea religioasă a Sfintei Cuvioase Parascheva de pe 14 octombrie, organizată în cadrul manifestărilor reunite sub genericul Sărbătorile Iașuluimanifestări care conferă întregului oraș o notă de sărbătoare.