Alexandru Rafila, mesaj de Ziua Mondiala a Sanatatii

„Dragi români, în ziua internațională dedicată sănătății trebuie să reflectăm la modul în care acționăm, pentru ca valoarea cea mai de preț, sănătatea proprie și a celor dragi să fie apărată și îmbunătățită! Într-o lume în continuă schimbare, în care provocările la adresa sănătății sunt tot mai complexe, este esențial să ne concentrăm eforturile în direcția accesului mai bun la servicii medicale de calitate apropiate de cetățeni.

Îndemn pe fiecare să-și asume un rol activ în îngrijirea propriei sănătăți și să o promoveze prin adoptarea unui stil de viață sănătos și echilibrat. Prevenția rămâne cea mai bună strategie în lupta împotriva bolilor, iar educația în domeniul sănătății este cheia pentru o viață lungă și sănătoasă. Împreună avem responsabilitatea de a construi un sistem de sănătate solid, care să răspundă așteptărilor marii majorități a populației.

Ministerul Sănătății investește masiv în infrastructura medicală, în digitalizare și în formarea profesională a personalului medical. Sărbătorind Ziua Sănătății ne reafirmăm angajamentul pentru o comunitate în care sănătatea și bunăstarea fiecărui individ să fie respectate și protejate”, a transmis azi, de Ziua Mondială a Sănătății, ministrul de resort, Alexandru Rafila.